Fysio Manueel Team Pand Informatie Contact

           

Pand

Historie

Historie

Het pand (in 1933 ontworpen door Ir. Kalff) is van oorsprong het paviljoen van de N.B.A.C. ("Noord-Brabantsche Aero Club"); Het eerste en dus oudste gebouw van vliegveld Welschap. Het is gelegen tussen het voormalige luchthavengebouw en de hangar. Beide zijn gerestaureerd en in gebruik.

Op 28 september 1932 werd de N.B.A.C. opgericht door o.a. Frits Philips, zelf een enthousiaste sportvlieger. Een bewogen verleden. Daar waar met passie en enthousiasme werd gevlogen en gewerkt. Bewogen wordt bewegen met dezelfde passie en beleving.

Deze legendarische Eindhovenaar heeft toen in 1967 in Eindhoven het opleidingsinstituut voor manueel therapeuten gesticht. Toen Frits Philips in de jaren vijftig in AustraliŽ was en vreselijke last van zijn rug kreeg, bracht zijn gastheer hem naar zijn Ďkrakerí, waarna hij opmerkelijk snel herstelde.

Voorste rij links: Ir. F.J. Philips voor het clubpaviljoen van de N.B.A.C.

Het gebouw, voorheen bekend als ít Schuurke ligt aan de straat Bosrand te Eindhoven. Het heeft inmiddels weer de uitstraling van weleer terug!

De cliŽnt ontvangen wij in dit karaktervolle, zo authentiek mogelijk gerestaureerde pand. Een moderne praktijk voor fysio- en manuele therapie. Een entree met een open karakter. Een Ďopení balie die contact houdt met de wachtruimte. De glazen hoge ronding is een prachtige plek om de cliŽnt te verwelkomen met een heerlijke kop koffie of thee. De praktijk heeft 3 ruime behandelkamers, een foyer voor de therapeuten en een oefenruimte, waar met persoonlijke begeleiding getraind en/of gerevalideerd kan worden.

Clubpaviljoen ít Schuurke in perfecte staat op vliegbasis Eindhoven (1982)

Het in verval geraakte pand (2011)

Het pand is medio 2013 flink opgeknapt

Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De praktijk is uitstekend bereikbaar met auto, fiets, lopend of met openbaar vervoer (bushalte naast praktijk).

Wij heten je graag welkom op deze bijzondere lokatie!

 

Praktijk Welschap   Bosrand 2   5658 CR Eindhoven   040-8424167